Вплив екзогенного L-аргініну на стан кардіогемодинаміки та варіабельність серцевого ритму у хворих на ішемічну хворобу серця після перенесеної негоспітальної пневмонії - Михайловська, Наталія Сергіївна; Кулинич, Таміла Олегівна (Харьков: Технологический Центр, 2017)
Метою роботи було дослідити вплив L-аргініну на структурно-функціональні показники серця та варіабельність серцевого ритму у пацієнтів з ішемічною хворобою серця, що перенесли негоспітальну пневмонію. Включення L-аргініну до базисної терапії сприяє покращенню систолічної функції, зменшенню об’ємних показників лівого шлуночка, середнього тиску в легеневій артерії, тривалості ішемії міокарда та нормалізації симпато-парасимпатичного балансу.
Keywords: ішемічна хвороба серця; негоспітальна пневмонія; кардіогемодинаміка; варіабельність серцевого ритму; лікування; L-аргінін