Анализ результатов лечения больных с деструктивными формами острого панкреатита - Чубченко, Н. В.; Баштан, Л. П.; Chubchenko, N. V.; Bashtan, L. P. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проанализированы результаты лечения больных с деструктивными формами острого панкреатита. Для диагностики тяжести заболевания определяли концентрацию прокальцитонина. В лечении применяли продленную вено-венозную гемодиафильтрацию. Проаналізовано результати лікування хворих на деструктивні форми гострого панкреатиту. Для діагностики важкості захворювання визначали концентрацію прокальцитоніну. У лікуванні використовували подовжену вено-венозну гемодіафільтрацію. There were analyzed the results of treatment of patients with destructive forms of acute pancreatitis in this article. The concentration of procalcitonin was determined to diagnose the severity of disease. Continuous veno-venous hemodiaﬁltration were used in treatment.
Аналіз результатів лікування хворих на деструктивні форми гострого панкреатиту
Analysis of the results of treatment of patients with destructive forms of acute pancreatitis
Keywords: деструктивные формы острого панкреатита; интенсивная терапия; прокальцитонин; гемодиафильтрация; деструктивні форми гострого панкреатиту; інтенсивна терапія; прокальціотонін; гемодіафільтрація; destructive forms of acute pancreatitis; intensive therapy; procalcitonin; hemodiaﬁltration