Інтеграція дистанційних освітніх технологій у підготовку спеціаліста на етапі післядипломної освіти - Кривенко, Віталій Іванович; Колесник, Михайло Юрійович; Федорова, Олена Петрівна; Непрядкіна, Ірина Василівна; Качан, Ігор Сергійович; Пахомова, Світлана Петрівна; Бородавко, Ольга Іванівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Основним завданням вищої школи є підготовка фахівця високої кваліфікації. Є багато позитивних моментів у зміні процесу підготовки молодих фахівців. Зміст навчання збагачується новими сучасними знаннями і вміннями, розвиваються здібності до володіння інформацією, творчого вирішення проблем. В арсеналі способів навчання велике місце займає комп’ютерна техніка, дистанційні форми навчання із залученням різних платформ, зокрема MS Teams. Пропонується новий зміст, нові підходи, інший педагогічний менталітет. У дистанційному навчанні дуже важливий елемент мотивації. Невмотивований людина практично ніколи не подужає повний курс. Мотивація вирішується в рамках самого дистанційного курсу і є одним з елементів його якості. Онлайн навчання дозволяє підвищити якість освіти за рахунок широкого використання світових освітніх ресурсів і збільшення частки самостійного освоєння матеріалу, причому останнє особливо важливо, оскільки поступово забезпечує вироблення таких якостей, як самостійність, відповідальність, організованість і вміння реально оцінювати свої сили і приймати зважені рішення, без чого неможлива успішна кар’єра.
Keywords: дистанційне навчання; медичний університет; викладання; комп’ютерні програми; навчальний процес; клінічний розбір хворого