Українська мова як іноземна: досягнення, проблеми, перспективи - Кравченко, Юлія Володимирівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2020)
На шляху до європеїзації освітнього та наукового секторів Україною взятий курс на підготовку іноземних студентів як конкурентноспроможних професійних фахівців у різних галузях. Вибір українських вишів іноземними громадянами обумовлений двома причинами: якісна підготовка та її вартість. Проте, щоб досягти поставленої мети, студенти повинні опанувати розмовний варіант української мови.