Досвід з надання домедичної та екстренної медичної допомоги в зоні проведення бойових дій - Копотій, О. С.; Скоба, В. С. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Локальні військові конфлікти та терористичні акти, які спостерігаються останніми роками, привели до значного збільшення кількості випадків травматизму. Сьогодні ця проблема набула епідемічного характеру у зв'язку з проведенням антитерористичної операції, операції об’єднаних сил. В Україні щорічно понад 4,5 млн. людей отримують травми різної тяжкості, тобто майже 10 % від загальної кількості жителів. За останні 15 років констатовано прогресивне зростання смертності населення від травм та нещасних випадків. В ході сучасних військових дій бойові пошкодження опорно-рухової системи досягають 70-75% всіх санітарних втрат. Проблема вогнепальної рани залишається однією з актуальних у воєнній хірургії. Мета. Отримати досвід надання домедичної та екстренної медичної допомоги в умовах проведення бойових дій.
Keywords: тези доповідей