Перспективи використання солодки голої як імуномодулюючого засобу у педіатрії - Рухмакова, О. А.; Ярних, Т. Г.; Ярных, Т. Г.; Rukhmakova, О. А.; Yarnykh, Т. G. (ЗДМУ, 2014)
Наведено характеристики ареалу поширення, хімічного складу солодки голої, визначено основні наукові групи, що здійснюють дослідження в галузі її вивчення та застосування. Описано види фармакологічної дії препаратів солодки та механізми, що її зумовлюють. Показано необхідність створення дитячих імуномодулюючих препаратів рослинного походження та перспективність використання у цьому напрямі солодки голої. Приведены характеристики ареала распространения, химического состава солодки голой, названы основные научные группы, которые занимаются исследованиями в области ее изучения и применения. Описаны виды фармакологического действия препаратов солодки и механизмы, его обусловливающие. Показана необходимость создания детских иммуномодулирующих препаратов растительного происхождения и перспективность использования в этом направлении солодки голой. The characteristics of the distribution area, the chemical composition of licorice and basic research groups which are engaged in the ﬁ eld of its research and application have been shown. The types of pharmacological effects of the medicines with licorice and the mechanisms which cause them have been represented. The need of creation of children’s immunomodulatory medicines of plant origin and the prospects of the use in this area licorice have been revealed.
Перспективы использования солодки голой в качестве иммуномодулирующего срества в педиатрии
Prospects of using licorice as an immunomodulator in pediatrics
Keywords: солодка гола; імунотерапія; педіатрія; солодка; иммунотерапия; педиатрия; licorice; immunotherapy; pediatrics