Абдоминальный сепсис: биологические реакции, антиноцицептивное обезболивание и опережающая интенсивная терапия - Шифрин, Г. А.; Горенштейн, М. Л.; Шифрін, Григорій Аркадійович; Горенштейн, Михайло Львович; Shifrin, G. A.; Gorenshteyn, M. L. (ЗДМУ, 2005)
В статье приведены современные представления о патогенезе и лечении перитонита Представлены результаты оригинальных клинических исследований биологических реакций у больных перитонитом. Представлена концепция восстановления биологической целостности организма и технологии ее реализации в зависимости от фазы биологических реакций, стадии перитонита и тяжести абдоминального сепсиса. У статті наведені сучасні уявлення про патогенез та лікування перитоніту Представлені результати оригінальних клінічних досліджень біологічних реакцій у хворих на перитоніт. Подано концепцію відновлення бюлогічної цілісності організму та технології й реалізації в залежності від фази біологічних реакцій стадії перитоніту і тяжкості абдомінального сепсису. The article describes contemporary understanding of peritonitis pathogenesis and care Results of original clinical research of biological reactions in peritonitis patients are represented. The concept of recovery of biological integrity of an organism and the technology of its implementation, considering the phase of biological reactions, peritonitis stage and severity of abdominal sepsis in submitted
Абдомінальний сепсис: бюлогічні реакції організму, антиноцицептивне знеболення та випереджальна інтенсивна терапія
Abdominal sepsis: biological reactions of organism. antinociceptive anesthesia and advanced intensive care
Keywords: перитонит; биологические реакции организма; анестезия; интенсивная терапия; перитоніт; біологічні реакці організму; анестезія; інтенсивна терапія; peritonitis; biological reactions of organism; anesthesia; intensive care