Діастолічна функція міокарду і показники енергетичного обміну у хворих на цереброішемічну форму артеріальної гіпертензії і їх корекція периферичними вазодилятаторами - Федорова, Олена Петрівна; Фёдорова, Е. П.; Fedorova, Е. P. (My University, 2002)
Вперше досліджено в порівняльному аспекті діастолічну дисфункцію міокарда лівого шлуночка та показники енергетичного метаболізму в хворих з різним ступенем порушення кровотоку у екстракраніальних артеріях. Визначено кореляційну залежність між параметрами трансмітрального кровотоку та показниками енергетичного метаболізму. Вивчено ефективність впливу монотерапії та поєднаного застосування еналаприлу та нимодипіну на діастолічну дисфункцію й енергетичний обмін у хворих на артеріальну гіпертензію залежно від ступеня асиметрії лінійної швидкості кровотоку.
Диастолическая функция миокарда и показатели энергетического обмена у больных цереброишемической формой артериальной гипертензии и их коррекция периферическими вазодилататорами
The myocardial diastolic function and energetic metabolism data in patients with cerebroischemic form of -arterial hypertension and treatment by peripheral vasodilators.
Keywords: цереброішемічна форма артеріальної гіпертензії; гіпертонічна хвороба; діастолічна дисфункція; енергетичний обмін; нимодипін; еналаприл; лікування; цереброишемическая форма артериальной гипертензии; гипертоническая болезнь; диастолическая дисфункция; энергетический обмен; нимодипин; эналаприл; лечение; сerebroischemic form of arterial hypertension; essential hypertension; diastolic dysfunction; energetic metabolism; nimodipine; enalapril treatment