Застосування препарату "авесстим" для підвищення ефективності вакцинопрофілактики та вплив препарату на резистентність курчат - Бушуєва, Інна Володимирівна; Березовський, А. В.; Книш, Євгеній Григорович; Панасенко, Олександр Іванович (My University, 2014)
Досліджені асоціації різних інфекційних агентів вірусної і бактеріальної природи, опрацьована схема вакцинацій ремонтного молодняка птиці, проведені серологічні дослідження з визначення напруженості імунітету птиці, доведено, що препарат «Авесстим» підвищує поствакцинальну противірусну імунну відповідь і як імуностимулятор може бути рекомендованим при вакцинаціях птиці проти вірусних хвороб. Investigated the Association of different infectious agents of viral and bacterial origin, the scheme vaccinations replacements birds conducted serological studies to determine the strength of the immune system of the bird, it is proved that the drug "Avastin increases post-vaccination antiviral immune response and as an immunostimulant may be recommended for the vaccination of poultry against viral diseases.
Keywords: птиця; господарство; захворювання; інфікованість; препарат; імуностимулятор; терапія; вакцинація; резистентність; імунопрофілактика; poultry; agriculture; disease; infection; drug; immune therapy; vaccination; resistance; immunoprophylaxis