Условия труда горнорабочих при извлечении золота методом гравитационно-сорбционной технологии - Шамансурова, Х. Ш. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено дані з вивчення умов праці гірників на етапах добування золота, виявлено фактори ризику: запилення, хімічний чинник, нагріваючий мікроклімат. Визначено класи умов праці за ступенем шкідливості й небезпеки. Представлены данные по изучению условий труда горнорабочих на этапах получения золота, выявлены факторы риска: запыленность, химический фактор, нагревающий микроклимат. Определены классы условий труда по степени вредности и опасности. Data on studying of the working conditions of miners on stage of gold mining were presented in this article, risk factors were revealed, such as dustiness, chemical factor, warming microclimate. Classes of working conditions according to the degree of job hazard and danger were determined.
Keywords: виробництво золота; рудопідготовка; збагачення золота; фактори виробничого середовища; класи умов праці; производство золота; рудоподготовка; обогащение золота; факторы производственной среды; классы условий труда; production of gold; ore-preparation; enrichment of gold; factors of the industrial environment; classes of the conditions of labour