Місце симуляційного тренінгу у викладанні дитячих інфекційних хвороб - Усачова, Олена Віталіївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Воробйова, Наталія Володимирівна (Tokyo : CPN Publishing Group, 2023)
При вивченні дитячих інфекційних хвороб, враховуючи небезпечність самих інфекцій для життя і здоров’я студентів та сучасні реалії Військового стану на прифронтовій території, самостійне виконання практичних навичок студентами можливе лише при використанні елементів симуляційної медицини. В статті висвітлено питання організації та проведення такої форми навчання на клінічних кафедрах медичних вищих навчальних закладів. Показано, що використання сучасних методів викладання при проведенні практичних занять зі студентами 6 курсу на кафедрі дитячих інфекційних хвороб, таких як стимуляційний тренінг, дає можливість незалежно від наявності в клініці відповідних пацієнтів змоделювати складний або рідкісний випадок для відпрацьовування вмінь та навичок згідно ситуації.
Keywords: симуліяійний тренінг; вища медична школа; клінічні кафедри; навчання