Клінічна фармація при пневмоніях : навч. посіб. для провізоров-інтернів - Білай, Іван Михайлович; Разнатовська, Олена Миколаївна; Резніченко, Юрій Григорович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Серед актуальних проблем сучасної медицини слід виділити діагностику і лікування хворих з захворюваннями органів дихання. Пневмонія займає одне з головних місць серед усіх видів легеневої патології у стаціонарах загальної лікувальної мережі. В даний час пневмонії розглядаються як клінічно манифестирующие гострі інфекції легеневої тканини, об'єктивною ознакою яких є пневмонічні інфільтрація [1,8,9,10,15,17]. Для провізорів-інтернів і судентів медичних Вузів недостатньо матеріалу для вивчення клінічної фармації легеневої патології. Цей навчальний посібник допоможе провізорам-інтернам і студентам більш губоко вивчити етіологію, патогенез, раціональну фармакотерапію захворювань органів дихання, побічні ефекти, взаємодія, фармакокінетику та фармакодинаміку основних груп препаратів, які застосовуються при пневмоніях.