Дослідження впливу похідних 3-метилксантинів на рівень тригліцеридів у сироватці крові при експериментальній гіперліпідемії - Данільченко, Дмитро Михайлович; Білай, Іван Михайлович; Красько, Микола Петрович; Резніченко, Юрій Григорович (Луганськ: ЛДМУ, 2013)
До теперішнього часу склалося чітке уявлення про атеросклероз як мультифакторне захворювання, в основі якого лежать складні порушення в біохімічних, імунологічних і молекулярно-генетичних процесах. У атерогенез залучається складний комплекс взаємодій між судинною стінкою, форменими елементами крові, розчиненими в ній біологічно активними речовинами і локальним порушенням кровотоку (тріада Р. Вірхова).
Keywords: тези