Нерентгенографический аксиальный спондилоартрит: верификация диагноза и лечение - Рекалов, Д. Г.; Кулинич, Р. Л.; Саржевский, А. Н.; Прыткова, А. В.; Бринер, И. А.; Рекалов, Дмитро Геннадійович; Кулинич, Роман Леонідович; Саржевський, О. Н.; Приткова, А. В.; Бринер, І. А.; Rekalov, D. G.; Kulinich, A. V.; et al. (My University, 2014)
Одним из важнейших шагов для ранней диагностики и проведения рациональной, эффективной фармакотерапии считается появление специфической дефиниции для пациентов со спондилоартритом без структурных изменений в подвздошно-крестцовых сочленениях — нерентгенографического аксиального спондилоартрите (Нр-АСпА). В представленной работе проанализированы данные, позволяющие четко верифицировать заболевание на раннем этапе, систематизировать методологические подходы, а также оптимизировать терапию пациентов с Нр-АСпА, исходя из результатов полномасштабных клинических исследований, в частности ABILITY-1. Одним із найважливіших кроків для ранньої діагностики та проведення раціональної, ефективної фармакотерапії вважається поява специфічної дефініції для пацієнтів зі спондилоартритом без структурних змін у клубово-крижових суглобах — нерентгенографічного аксіального спондилоартриту (Нр-АСпА). У наведеній роботі проаналізовано дані, які дозволяють чітко верифікувати захворювання на ранньому етапі, систематизувати методологічні підходи та оптимізувати терапію пацієнтів із Нр-АСпА, виходячи з результатів повномасштабних клінічних досліджень, і зокрема ABILITY-1. One of the important items in verifying the early diagnosis and effective cure was the appearance of the special definition for patients with spondyloarthritis without structural changes in sa-cro-iliac joints — non-radiographic axial spondyloarthritis (nr-ASpA). In the present study analyzed data which can helpin early diagnosis verifying, providing methodological approaches and optimizing the treatment of patients with ASpA, according to the results obtained in the clinical trial, including data from ABILITY-1.
Нерентгенографічний аксіальний спондилоартрит: верифікація діагнозу та лікування
Non-radiographic axial spondyloarthritis: diagnosis and treatment
Keywords: нерентгенографический аксиальный спондилоартрит; адалимумаб; индекс ASDAS; ABILITY-1; нерентгенографічний аксіальний спондилоартрит; адалімумаб; індекс ASDAS; non-radiographic axial spondyloarthritis; adalimumab; ASDAS