Деякі правові проблеми надання інформованої згоди у педіатричній практиці в Україні - Аніщенко, Михайло Анатолійович (КПУ, 2021)
Через певні колізії у законодавстві в педіатричній практиці існують серйозні проблеми належного оформлення інформованої згоди у випадку необхідності надання медичної допомоги дітям. На нашу думку, така ситуація є неприпустимою та потребує негайного вирішення на законодавчому рівні, адже мова йде про реалізацію конституційного права дітей на охорону здоров’я та медичну допомогу. З іншого боку, лікарі педіатри мають бути також захищеними з позицій закону.
Keywords: тези доповідей