Специфічність щільності простатспецифічного антигену в порівнянні з патогістологічним дослідженням після трансректальної біопсії передміхурової залози в ранньому виявленні раку простати - Богун, М. Ю. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Проблема захворювань передміхурової залози (ПЗ), зокрема раку передміхурової залози є на сьогоднішній день надзвичайно актуальною. Це пов’язано зі збільшенням кількості випадків захворювань, поширенням патології серед чоловіків молодого віку, труднощами діагностики, особливо на ранніх стадіях, пізнім виявленням, підвищенням смертності. Тому питання раннього виявлення цієї нозології дуже важливе. Мета. Провести комплексний аналіз, який полягає у порівнянні специфічності та співвідношенні таких показників, як загальний PSA, вільний PSA, PSA-index, УЗД дослідження СВС, пальцьового ректального дослідження, наявності або відсутності гострої затримки сечі, та особливо нового показника PSA-density з трансректальною біопсією передміхурової залози та подальшим патогістологічним дослідженням її тканини з метою ранньої верифікації такого клінічного діагнозу, як рак передміхурової залози.
Keywords: тези доповідей