Синтез, фізико-хімічні властивості 6-R-3-(тіофен-2-ілметил)-[1,2,4]тріазоло[3,4-b][1,3,4]тіадіазолів - Сафонов, Андрій Андрійович; Панасенко, Олександр Іванович; Книш, Євгеній Григорович (Харків : НФаУ, 2021)
Сучасна людина в розвиненому суспільстві прагне до змін та розвитку. Для того щоб досягнути результатів та витримати натиск конкуренції, потрібно постійно оновлюватись та вдосконалюватись. Схожим чином відбувається ситуація у синтетичній фармацевтичній хімії. С кожним днем синтезується все більша кількість нових молекул, які в подальшому можуть стати сучасними ліками. Цікавою структурою в цьому плані є похідні 1,2,4-триазолу. Недостатньо вивченими є 5-тіофен-2-іл-1,2,4-триазоли. Тому метою нашої роботи був синтез, дослідження фізико-хімічних властивостей 6-R-3-(тіофен-2-ілметил)-[1,2,4]тріазоло[3,4-b][1,3,4]тіадіазолів.