Radiology of the urinary system : manual for the students of the 3rd year of speciality “Medicine” - Nordio, O. G.; Tumanskia, N. V.; Miahkov, S. O.; Нордіо, Олена Геннадіївна; Туманська, Наталя Валеріївна; Мягков, Станіслав Олександрович (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
The manual «Radiology of the urinary system» was prepared to facilitate the preparation of practical classes in radiology for third-year students of speciality “Medicine”. The manual presents various types of urinary system radiation diagnostics (principle of their operation, application, indications, contraindications, advantages and disadvantages) and also the main urinary system pathology is presented (their classification, causes, and radiological signs). This study guide is intended for students of medical HEI. Навчальний посібник «Радіологія сечовивідної системи» підготовлений з метою полегшити підготовку до практичних занять з радіології для англомовних студентів 3 курсу за спеціальністю «Медицина». У посібнику представлені різні типи променевої діагностики сечовивідної системи (принцип їх роботи, застосування, показання, протипоказання, переваги та недоліки). А також представлена основна патологія цієї системи (їх класифікація, причини і променеві ознаки). Цей навчальний посібник призначений для студентів медичних ВНЗів.