Об’єктивна оцінка діяльності лікарів як компонент управління державною службою медицини катастроф при наданні екстреної шпитальної хірургічної допомоги за умов надзвичайних ситуацій - Кочін, І. В.; Акулова, О. М.; Гайволя, О. О.; Трошин, Дмитро Олександрович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено метод оцінки виконання функції лікарської посади при наданні екстреної шпитальної допомоги при надзвичайних ситуаціях і масових медико-санітарних втратах. Обґрунтовано потребу проведення розрахунківта оцінки виконання функції лікаря за нетривалий проміжок часу. Підкреслено, що Державна служба медицини катастроф потребує розробки комплексу інтегральних показників для управління й об’єктивної оцінки особливостей діяльності служби. Доведено, що інтегральний показник виконання функції лікарської посади адекватно оцінює зміст діяльності і відмінності в роботі лікарів-хірургів. Приведен метод оценки выполнения функции врачебной должности при предоставлении экстренной госпитальной помощи при чрезвычайных ситуациях и массовых медико-санитарных потерях. Обоснована потребность проведения расчетов и оценки выполнения функции врача за непродолжительный промежуток времени. Подчеркнуто, что Государственная служба медицины катастроф нуждается в разработке комплекса интегральных показателей для управления и объективной оценки особенностей деятельности службы. Доказано, что интегральный показатель выполнения функции врачебной должности адекватно оценивает содержание деятельности и отличия в работе врачей-хирургов. The method of estimation of implementation of medical position function is described while rendering urgent hospital help at extraordinary situations and mass losses. The necessity of conducting of calculations and estimation of implementation of of doctor's function during short period of time is grounded. It is underlined, that Government service of medicine of catastrophes needs development of complex of integral indexes for a management and objective estimation of features of activity of service. It is proved that the integral index of implementation of function of medical position adequately estimates maintenance of activity and difference in work of surgeons.
Keywords: медицина катастроф; надзвичайна ситуація; планування; робота шпиталя; функція лікарської посади; екстрена медична допомога; чрезвычайная ситуация; планирование; работа госпиталя; функция врачебной должности; экстренная медицинская помощь; medicine of catastrophes; emergency situation; planning; work of hospital; function of medical position; urgent medical care