Зміни з боку м’язової системи у дітей, хворих на цукровий діабет, за даними ультразвукової діагностики - Чудова, Наталя Ігорівна (My University, 2019)
Враховуючи ключову роль м’язової тканини в утилізації та підтриманні гомеостазу глюкози в організмі, рання діагностика та профілактика діабетичної міопатії посідає важливе місце у попередженні розвитку та прогресуванні інших хронічних ускладнень цукрового діабету 1 типу (ЦД1).
Keywords: м'язова система; цукровий діабет; ультразвукове дослідження; діти