Гломерулярні зміни у хворих на хронічний інтерстиціальний гнійний нефрит - Туманський, Валерій Олексійович; Тертишний, Сергій Ігорович; Попович, А. О.; Туманский, В. А.; Тертышный, С. И.; Попович, А. А.; Tumanskiy, V. A.; Tеrtyshny, S. I.; Popovish, A. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
При патоморфологічному дослідженні видалених нирок у 58 хворих на сечокам’яну хворобу з хронічним інтерстиціальним гнійним нефритом та обструкцією сечовивідних шляхів виявлено 4 типи ураження гломерулярного апарата, що сприяли підвищенню артеріального тиску та розвитку протеїнурії різного ступеня виразності. При патоморфологическом исследовании удаленных почек у 58 больных мочекаменной болезнью с хроническим интерстициальным гнойным нефритом и обструкцией мочевыводящих путей обнаружено 4 типа поражения гломерулярного аппарата, которые способствовали повышению артериального давления и розвитию протеинурии разной степени выраженности. In pathomorphological investigation of removed kidney in 58 patients with urolithiasis and chronic interstitial purulent nephritis with obstruction of urinary tracts 4 types of glomerular changes were revealed, which promoted arterial pressure rising and development of proteinuria of different degree.
Гломерулярные изменения у больных хроническим интерстициальным гнойным нефритом
Glomerular changes in patients with chronic interstitial purulent nephritis
Keywords: хронічний інтерстиціальний гнійний нефрит; гломерулярні ураження; сечокам’яна хвороба; хронический интерстициальный гнойный нефрит; гломерулярные изменения; мочекаменная болезнь; chronic interstitial purulent nephritis; glomerular changes; urolithiasis