Практикум з біохімії патологічних процесів. Модуль 1. «Біохімічні аспекти розвитку та діагностики патологічних процесів в органах та тканинах організму людини» - Павлов, Сергій Васильович; Горбачова, Світлана Василівна; Євсєєва, Людмила Володимирівна; Біленький, Сергій Андрійович; Левченко, Катерина Віталіївна; Нікітченко, Юлія Вікторівна (Запорізький державний медичний університет, 2016)
Практикум містить всі матеріали, необхідні для самостійної позааудиторної підготовки студентів-магістрів спеціальності 6.120102 «Лабораторна діагностика» до практичних занять з біохімії патологічних процесів, для роботи під час практичних занять та для підготовки до залікового заняття. Для кожного практичного заняття визначені цілі заняття з теми, що вивчається. До кожного заняття запропоновано перелік теоретичних питань, які доцільно розглянути в процесі підготовки до заняття. Протоколи лабораторних робіт усіх занять містять визначення принципів методів, детальний опис ходу виконання цих лабораторних робіт та клініко-діагностичне значення дослідження біохімічних показників, які визначаються. Запропонований практикум включає тематичний план лекцій та лабораторно-практичних занять, завдання для самостійної роботи студентів, список основної та додаткової літератури. Додатковою перевагою даного практикуму є те, що він містить тестові завдання з теоретичного матеріалу кожного заняття у відповідності з навчальною програмою, що дозволяє студентам після роботи з підручниками в процесі підготовки до заняття самостійно перевірити рівень своїх знань В практикумі також наведені лабораторні роботи, які знайшли застосування в клінічній практиці, а також клініко-діагностичне значення біохімічних показників в нормі та при патології. Тестовий блок містить тестові завдання для перевірки засвоєння знань з відповідної теми модулю 1.