Дослідження стану фінансування фармацевтичного забезпечення дитячого контингенту населення віком до трьох років на територіальному рівні - Котвіцька, А. А.; Коробова, Є. С.; Котвицкая, А. А.; Коробова, Е. С.; Kotvitska, А. А.; Korobova, Е. S. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Наведено результати ретроспективного аналізу динаміки загальної кількості пільгового дитячого контингенту населення та, зокрема, дітей віком до трьох років, які перебували на обліку в Харківській дитячій міській поліклініці протягом 2008–2012 рр. Наведено аналіз сучасного стану фінансування фармацевтичної допомоги дитячому контингенту населення віком до трьох років відповідно до показників потреби. Визначено основні недоліки й обґрунтовано питання, що потребують подальшого вивчення та врегулювання як на державному, так і на територіальному рівні. Запропоновано шляхи подальшого вдосконалення системи фінансування фармацевтичної допомоги пільговим дитячим категоріям населення. Представлены результаты ретроспективного анализа динамики общей численности льготного детского контингента населения и, в частности, детей в возрасте до трех лет, которые находились на учете в Харьковской детской городской поликлинике на протяжении 2008–2012 гг . Приведен анализ современного состояния финансирования фармацевтической помощи детскому контингенту населения в возрасте до трех лет в соответствии с показателями потребности. Определены основные недостатки и обоснованы вопросы, требующие дальнейшего изучения и урегулирования как на государственном, так и на территориальном уровне. Предложены пути дальнейшего совершенствования системы финансирования фармацевтической помощи льготным детским категориям населения. Тhe results of a retrospective analysis of the dynamics of the total number of preferential child segment of the population and, in particular, children under the 3 years old, who were registered at the Kharkov City Children’s Polyclinic for 2008-2012, have been given in the article. The analysis of the current state of funding of pharmaceutical care of children under the 3 years old according to the indicators need have been given. The main shortcoming were marked out. The questions that require further study and resolution at the state and territorial level have been substantiated. The ways of further improvement of the system of the ﬁnancing of pharmaceutical care for privileged categories of children population have been proposed.
Исследование состояния финансирования фармацевтического обеспечения детского контингента населения в возрасте до трех лет на территориальном уровне
Research ﬁnancing of the pharmaceutical ensuring of children population under 3 years old in the territorial level
Keywords: фармацевтичне забезпечення; пільгові категорії; дитячий контингент населення; доступність ліків; фармацевтическое обеспечение; льготные категории; детский контингент населения; доступность лекарств; pharmaceutical providing; privileged categories; children’s contingent of the population; availability of medicines