Порівняння органічних розчинників для кількісного визначення метамфетаміну методом газової хроматографії - Загородній, Святослав Леонідович; Васюк, Світлана Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2010)
Вивчено вплив різних органічних розчинників на хроматографічні характеристики піків метамфетаміну при екстракції з лужного середовища для подальшого кількісного аналізу методом газової хроматографії. Дослідження показало, що застосування гексану, хлороформу, дихлорметану й толуолу дає однаково задовільні хроматографічні характеристики піків. Изучено влияние различных органических растворителей на хроматографические характеристики пиков метамфетамина при экстракции из щелочной среды для дальнейшего количественного анализа методом газовой хроматографии. Исследование показало, что использование гексана, хлороформа, дихлорметана и толуола дает одинаково удовлетворительные хроматографические характеристики пиков. The influence of various organic solvents on chromatographic characteristics of methamphetamine peaks has been determined. The drug was extracted from alkaline medium and assayed by gas chromatography method. It was found that use of hexane, chloroform, dichloromethane and toluene gave equal satisfactory chromatographic peaks characteristics.
Keywords: газова хроматографія; метамфетамін; розчинники; кількісне визначення; газовая хроматография; метамфетамин; растворители; количественное определение; gas chromatography; methamphetamine; solvents; quantitative determination