Функціональний стан фетоплацентарного комплексу у вагітних після абдомінального кесарева розтину - Щербаков, А. Ю.; Гладкова, Т. А.; Щербаков, В. Ю.; Новикова, О. О.; Новикова, Е. А.; Scherbakov, A. Yu.; Gladkova, T. A.; Scherbakov, V. Yu.; Novikova, H. A. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Наведено результати дослідження показників гормонального стану у вагітних після абдомінального кесарева розтину.Доведено необхідність їх визначення з метою діагностики плацентарної дисфункції, що є однією з причин перинатальної захворюваності та смертності. Представлены результаты исследования показателей гормонального статуса у беременных после абдоминального кесарева сечения. Доказана целесообразность их определения с целью диагностики плацентарной дисфункции, которая является одной из причин перинатальной заболеваемости и смертности. The results of research of indices of hormonal status in pregnant women after abdominal delivery are presented. Expedience of their determination with the purpose of diagnostics of placenta dysfunction which is one of reasons of prenatal morbidity and death rate is well-proven.
Функциональное состояние фетоплацентарного комплекса у беременных после абдоминального кесарева сечения
Functional state of fetoplacental complex in pregnant women after abdominal delivery
Keywords: кесарів розтин; вагітність; гормони; плацентарна дисфункція; кесарево сечение; беременность; гормоны; плацентарная дисфункция; cesarean section; pregnancy; hormones; placenta dysfunction