Неврологічні захворювання в практиці лікаря-стоматолога - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Сікорська, Марина Володимирівна; Візір, Ірина Володимирівна; Дарій, Володимир Іванович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Даний навчално-методичний посібник призначений для студентів медичного факультету, які навчаються по спеціальності «Нейростоматологія». Представлені методичні розробки для практичних занять, де в стислій формі викладений зміст кожної теми, питання до підготовки, наведені приклади рішення тестовий та ситуаційних задач та задачі для самостійного розв’язування, що значно полегшує самостійну роботу студентів. Використовуючи навчально-методичний посібник студентам значно легше виділяти клінічні симптоми, об’єднувати їх в синдроми і на підставі цього формулювати топічний діагноз. При цьому вирішується ціль – розвиток клінічного мислення за рахунок активного оволодіння аналітичною системою діагностичних міркувань при рішенні клінічних задач. Логіка клінічного мислення неврологів засновується на анатомо-фізіологічних даних про нервову систему в нормі і при порушеннях в її роботі. Таким чином, даний навчально-методичний посібник, який підготовлений співробітниками кафедри, буде сприяти підвищенню якості навчання студентів, покращить рівень діагностики захворювань нервової системи.