Інноваційні технології у вищій освіті - Іпатова, Домнікія Петрівна; Ipatova, D. P. (My University, 2017)
У статті аналізуються інноваційні технології у вищій освіті. Розглянуто загальні питання та принципи модернізації освітнього процесу, наведено приклади декількох прийомів, до яких звертаються у вищій школі. Специфічність інновацій у вищій освіті пов’язана з тим, що вони, по-перше, завжди містять нове вирішення актуальної проблеми в галузі вищої школи; по-друге, їх використання приводить до якісно нових результатів освітньої діяльності, по-третє, їх упровадження викликає якісні зміни інших компонентів єдиної системи вищої освіти. Доведено значущість інноваційних процесів у вищій освіті України. In the article analyzes innovative technology in the higher education. Examination focal questions and principles modernization the educational process examples of few receptions for applies in higher school. The specificity of innovations in the higher education systems with that so they first always have a new decision current problems in higher school, second their use leads qualitatively new results of educational activity, third their introduction causes quality changes other components the single system of higher education. It is well-proven much means innovations process in the higher education of Ukraine.
Innovative technologies in higher education
Keywords: інновація; інноваційний процес; вища освіта; інноваційна освіта; модернізація