Впровадження стратегії інтегрованого ведення хвороб дитячого віку в навчальний процес на кафедрі госпітальної педіатрії і дитячих інфекційних хвороб - Леженко, Геннадій Олександрович; Резніченко, Юрій Григорович; Пашкова, Олена Єгорівна; Гиря, Олена Максимівна; Лебединець, Микола Григорович; Лебединець, Олександра Миколаївна; Врублевська, Світлана Володимирівна; Каменщик, Андрій Володимирович; Гладун, Катерина Валеріївна; Ярцева, Марія Олександрівна; Lezhenko, H. O.; Reznichenko, Yu. H.; et al. (My University, 2014)
У статті висвітлений досвід впровадження стратегії інтегрованого ведення хвороб дитячого віку (ІВХДВ) у навчальний процес на кафедрі госпітальної педіатрії і дитячих інфекційних хвороб при підготовці лікарів-педіатрів та лікарів загальної практики - сімейних лікарів. Оволодіння практичними навичками оцінки та класифікації тяжкості стану дітей знижує для майбутнього лікаря ризик можливості помилок діагностики та лікування дитини. Впровадження стратегії ІВХДВ у навчальний процес сприяє удосконаленню медико-санітарної допомоги дітям перших 5-ти років життя, покращенню росту та розвитку дітей. The article describes the experience of introduction of the strategy of the Integrated Management of Childhood Illness (IMCI) in the educational process at the Department of Hospital Pediatrics and Pediatric Infectious Diseases during the preparation of pediatricians and general practitioners and family physicians. Mastering practical skills of the proper estimation in children diseases severity reduces the future risks of diagnostic and treatment mistakes. The introduction of the IMCI strategy in the educational process improves medical care for children ofthe first 5 years of life and helps to improve their growth and development.
Introduction of the integrated management of childhood illness strategy in educational process at the department of hospital pediatrics and pediatric infectious diseases