Зв’язок мозкового інсуліну та анорексії при деменції: вигадка чи реальність? - Кучеренко, Анастасія Олегівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Актуальність теми: Порушення харчової поведінки серед нейродегенеративних захворювань у вигляді анорексії і втрати ваги є поширеними симптомами. Підтверджено, що зв'язок між зниженням маси тіла і когнітивними порушеннями при деменції прямо пропорційний. Сьогодні вчені вважають, що процеси порушення метаболізму в різних відділах головного мозку викликані змінами внутрішньомозкових концентрацій інсуліну, що випереджає появу навіть самих ранніх симптомів деменції, і є пусковими механізмами у виникненні органічних змін мозку, когнітивної дисфункції та порушення харчової поведінки.
Keywords: тези