Сепсис: классическая патологоанатомическая доктрина, патофизиология и современная клиническая концепция - Туманский, В. А.; Туманський, Валерій Олексійович; Tumansky, V. A. (Запорізький державний медичний університет, 2004)
У статті приведені класифікації і патофізіологія сепсису, патологічна анатомія його різних форм, а також клінічна концепція стадій і ступенів тяжкості сепсису. The article deals with classification and pathophysiology of sepsis, anatomical pathology of its various forms and clinical conception of stages and degree of sepsis seventy.
Sepsis: classical pathologoanatomic doctrine, pathophysiology and modern clinical conception
Сепсис: класична патологоанатомічна доктрина, патофізіологія і сучасна клінічна концепція
Keywords: сепсис; патологическая анатомия; патофизиология; клиника; sepsis; pathological anatomy; pathophysiology; clinical picture