2-(5-)карбоксиалкіл[1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназоліни – потенційні антифлогістики - Красовська, Н. І.; Ставицький, Віктор Валерійович; Носуленко, Інна Степанівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Антифлогістики – лікарські засоби, які поєднують у своїй структурі ароматичний та гетероциклічний фрагменти з «фармакофорною» карбоксильною групою. Так, похідні карбонових (саліцилати, фенамати), оцтової (диклофенак, індометацин, кеторак та ін.), пропіонової (ібупрофен, напроксен та ін.) кислот до сьогоднішнього часу залишаються ефективною групою НПЗЗ, не зважаючи на їх побічну дію (гастротоксичність).
Keywords: тези