Когнитивный прототип как практический базис для структуризации и представления учебных декларативных знаний в ИСДО - Рижов, Олексій Анатолійович; Попов, Андрій Миколайович (Клиническая информатика и Телемедицина, 2012)
У роботі на основі аналізу емпіричної структуризації знань в навчально-мето- дичних матеріалах, показана інваріант- ність використовуваних патернів, які відповідають когнітивним прототипам. Розроблено універсальну модель по- дання знань для інтелектуальних систем дистанційного навчання.
Keywords: когнітивна наука; когнітивний прототип; когнітивна структура; навчальна онтологія