Управління якістю освіти у систем і вищої школи - Колесник, Юрій Михайлович; Нерянов, Юрій Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Довгострокова стратегія розвитку сучасного навчального закладу базується на системній концепції освіти, що передбачає розвиток низки напрямів діяльності вищого навчального закладу, які впливають на якість освіти. Розглянуто чинники, що дозволяють вишу скерувати підготовку фахівців на необхідний рівень, відповідно до державних і міжнародних рівнів освітнього моніторингу. Долгосрочная стратегия развития современного учебного заведения базируется на системной концепции образования, которая предусматривает развитие ряда направлений деятельности высшего учебного заведения, влияющих на качество образования. Рассмотрены факторы, позволяющие ВУЗу направить подготовку специалистов на необходимый уровень, в соответствии с государственными и международными уровнями образовательного мониторинга. Long-term strategy of development of modern educational establishment is based on the systematic conception of education which specifies development of number of trends of higher education establishments’ activity that influence on education quality. The work deals with the factors which allow the higher educational establishment direct the training of specialists on right level in accordance with state and international levels of educational monitoring.
Keywords: якість освіти; підготовка фахівців; міжнародний освітній моніторинг; качество образования; подготовка специалистов; международный образовательный мониторинг; quality of education; training of specialists; international educational monitoring