Современная тактика назначения инсулинотерапии при сахарном диабете 2 типа - Фуштей, И. М.; Витохина, Л. И.; Черникова, В. В.; Гура, Э. Ю.; Фуштей, Іван Михайлович (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Висвітлюються питання раннього призначення інсулінотерапії у хворих на цукровий діабет 2 типу. Наведено власні дані застосування інсуліну гларгін як у монотерапії, так і в комбінованому лікуванні. Отримані дані свідчать про його достатню ефективність та добру переносимість, що дозволяє рекомендувати препарат для ширшого застосування у якості базального інсуліну. Oбсуждаются вопросы раннего назначения инсулинотерапии у больных сахарным диабетом 2 типа. Приводятся собственные данные применения инсулина гларгин как в монотерапии, так и в комбинированном лечении. Полученные данные свидетельствуют о его достаточной эффективности и хорошей переносимости, что позволяет рекомендовать препарат для более широкого применения в качестве базального инсулина. In article questions of early appointment of an insulin therapy in patients, suffers from diabetes mellitus type 2 are discussed. Own results of insulin glargine using, both in monotherapy, and in the combined treatment are cited. The obtained data testify to its sufficient efficiency and well tolerate, that allows recommending a medication for wider application as basal insulin.
Keywords: цукровий діабет 2 типу; інсулінотерапія; глікований гемоглобін; інсулін гларгін; сахарный диабет 2 типа; инсулинотерапия; гликированный гемоглобин; инсулин гларгин; type 2 diabetes; insulin therapy; glycated hemoglobin; insulin glargine