Формування професійної компетентності майбутніх лікарів у вищому навчальному закладі - Орел-Халік, Юлія Владиславівна; Кришталь, В. М. (Київ : Київська наукова організація педагогіки та психології, 2015)
На сучасному етапі розвитку суспільства забезпечення належного рівня професійної компетентності майбутніх лікарів набуває особливої актуальності. Нові технології та методи діагностики і лікування - усе це викликало необхідність не тільки високого ступеню компетентності, а й належної фахової діяльності майбутніх лікарів. Всесвітня організація охорони здоров’я запровадила визначення сучасного висококваліфікованого лікаря як особи, що надає допомогу, приймає рішення, спілкується, керує та враховує інтереси й потреби суспільства. Тому перед вищими медичними закладами стоїть важливе завдання якнайкраще підготувати майбутніх лікарів завдяки створеним оптимальних умов для особистісного розвитку студентів.
Keywords: професійна компетентність; фахова діяльність; висококваліфікований лікар