Проблема правової регламентації відпуску антибактеріальних лікарських засобів з аптечних закладів - Клименко, П. О.; Гамбург, Леонід Самойлович (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. У тезах наведено результати дослідження нормативно-правових джерел, спрямованих нарегламентацію та регулювання рецептурного відпуску лікарських засобів з аптекі виявлено проблеми, що виникливнаслідок правової неврегульованості такого відпуску щодо антибактеріальних препаратів, його недостатнього контролювання та визначення напрямків і заходів для їх вирішення. Мета дослідження. Виявлення проблем безрецептурного неконтрольованого відпуску антибактеріальних лікарських препаратів унаслідок відсутності відповідної чіткої законодавчої регламентації та визначення напрямків і заходів їх вирішення. Матеріал і методи. Нормативно-правова база України. Діалектичний, системно-аналітичний, структурно-функціональний, формально-юридичний методи.
Keywords: тези доповідей