Діагностична значимість інерційно-делеційного поліморфізму гена ангіотензинперетворюючого ферменту в прогнозуванні важкості атеросклеротичного ураження судин різних басейнів при ішемічній хворобі серця - Садомов, Антон Сергійович; Гончаренко, Е. Г.; Діденко, Ю. В. (Запорізький державний медичний університет, 2015)
Враховуючи провідну роль ренін-ангіотензинової системи в реалізації негативних дій факторів ризику серцево-судинних захворювань та розвитку їх ускладнень, особлива увага приділяється ключовому фактору цієї системи ангіотензину II , рівень і активність якого залежить від експресії гену ангіотензиногену, ангіотензину I та гену ангіотензинперетворюючого ферменту, а також мутацій рецепторів ангіотензину II.