Експериментальне моделювання синдрому недиференційованої дисплазії сполучної тканини шляхом порушення антигенного гомеостазу в системі мати-плацента-плід - Григор'єва, Олена Анатоліївна; Волошин, Микола Анатолійович; Grygorieva, O. A.; Voloshyn, M. A. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Експериментально встановлено зміни у антигенпремійованих щурів у вигляді порушення розподілу волокон у суглобовій капсулі, більш ранньої появи субхондральної кістки з подальшим порушенням формування кісток кінцівок є малими стигмами синдрому НДСТ, що виникають на фоні внутрішньоплідного проникнення антигену. Experimentally revealed changes in rats after intranatal antigen administration notably derangement of joint capsule fi bers distribution, more earlier formation of subchondral bone with further limbs’ bones formation violation are small stigmas of undifferentiated dysplasia of connective tissue syndrome which arise against the background of intranatal antigen administration.
Experimental model of undifferentiated dysplasia of connective tissue syndrome on the background of changing antigen homeostasis in system mother-placenta-fetus
Keywords: недиференційована дисплазія сполучної тканини; лімфоцити; внутрішньоплідне введення антигену; суглоб; undifferentiated dysplasia of connective tissue syndrome; lymphocytes; intrafetal antigen injection; joint