Визначення реологічних характеристик лікувального косметичного гелю проти акне - Лисянська, Ганна Петрівна; Ал, Зедан Фаді; Малецький, Микола Миколайович (My University, 2021)
Акне – достатньо поширена проблема, що стосується як підлітків та молоді, так і дорослого населення. При цьому в якості біологічно-активних компонентів перспективним є застосування ефірних олій, наприклад, олії чебрецю [1]. Для забезпечення відповідних споживчих, технологічних та терапевтичних властивостей у засобах для зовнішнього застосування суттєве значення мають реологічні параметри, які дозволяють спрогнозувати зручність використання, стабільність, швидкість та повноту дії.