Клініко-діагностичне і прогностичне значення рівня галектіну-3 у хворих на гіпертрофічну кардіоміопатію із супутньою серцево-судинною патологією - Дагхар, Самауіль (Запорізький державний медичний університет, 2017)
Дагхар С. Клініко-діагностичне і прогностичне значення рівня галектіну-3 у хворих на гіпертрофічну кардіоміопатію із супутньою серцево- судинною патологією. – Кваліфікаційна наукова праця на правах рукопису. Дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук (доктора філософії) за спеціальністю 14.01.11 «Кардіологія» (22 Охорона здоров’я). – Харківська медична академія післядипломної освіти МОЗ України, м. Харків, 2017. Захист відбудеться у спеціалізованій вченій раді Запорізького державного медичного університету МОЗ України, м. Запоріжжя, 2018. Дисертацію присвячено оптимізації діагностики та прогнозуванню перебігу гіпертрофічної кардіоміопатії (ГКМП) на підставі вивчення зв’язку концентрації Гал-3 у сироватці крові з особливістю перебігу захворювання за даними загальноклінічних та інструментальних досліджень (електрокардіо- графії та ультразвукового дослідження серця).