Ефективність самостійної роботи студента над комп'ютерно-генерованими учбовими завданнями на основі когнітивних прототипів - Рижов, Олексій Анатолійович; Попов, Андрій Миколайович; Васильчук, Наталія Григорівна (Медична інформатика та інженерія, 2014)
У статті аналізується можливість інтенсифікації самостійної роботи студентів за допомогою комп’ютерно-генеро- ваних вправ спеціального типу на основі прототипів когнітивних структур. Розглянуто три базові типи завдань (навчальних вправ), які можуть бути автоматично генеровані для студента з базової структури когнітивного прото- типу. Проведена оцінка академічної результативності студентів, які виконують самостійну роботу з курсу “Парази- тологія” на основі когнітивних прототипів, а також оцінка ефективності виконання цього типу навчальних вправ для підвищення успішності з предмета. Результати експерименту продемонстрували високу якість сприйняття студен- тами навчального матеріалу у вигляді КП та якісно вищі (12 %) показники успішності при складанні модульного контролю студентами експериментальної групи, які в ході підготовки виконували самостійну роботу на основі КП.
Keywords: когнітивний прототип; навчальні завдання; комп’ютерна навчальна система; медико-біологічні знання