Щодо передумов динамічного спостереження за станом здоров’я дітей, що перенесли внутрішньоутробні інфекції - Гиря, Олена Максимівна; Лебединець, Олександра Миколаївна; Hyria, O. M; Lebedynets, O. M. (My University, 2020)
В роботі розглядаються питання стану здоров’я дітей раннього віку з внутрішньоутробними інфекціями. При обстеженні у всіх дітей раннього віку з вродженим токсоплазмозом та внутріутробними мікст-інфекціями (поєднання токсоплазмозу та цитомегаловірусної інфекціїї) без органічних уражень серця виявлено ураження центральної нервової системи та функціональні зміни серцево-судинної системи з вираженою активацією симпатоадреналової системи. Отримані дані свідчать про необхідність організації довгострокового подальшого спостереження (катамнестичного спостереження) за станом здоров’я дітей, що перенесли внутрішньоутробні інфекції. The issues are considered in the work the health of infants with intrauterine infections. Examination of all infants with congenital toxoplasmosis and intrauterine mixed infections (combination of toxoplasmosis and cytomegalovirus infection) without organic heart lesions revealed lesions of the central nervous system and functional changes of the cardiovascular system with pronounced activation of the sympathetic autonomic system.The data obtained indicate the need for long-term follow-up of children with intrauterine infections.
On preconditions dynamic monitoring of the health of children undergoing intrauterine infections
Гиря О. М. - ORCID 0000-0002-6843-3780; Лебединець О. М. - ORCID: 0000-0002-6900-5155
Keywords: діти раннього віку; внутрішньоутробні інфекції; вроджений токсоплазмоз; цитомегаловірусна інфекція; добове моніторування ЕКГ за Холтером; катамнестичне спостереження; infants; intrauterine infections; congenital toxoplasmosis; cytomegalovirus infection; daily ECG monitoring by Holter; follow-up observation