Кількісне визначення флавоноїдів в надземній частині гірчаку почечуйного - Лукіна, Ірина Андріївна; Мазулін, Олександр Владиленович; Мазулін, Георгій Владиленович; Лукина, И. А.; Мазулин, А. В.; Мазулин, Г. В.; Lukina, І. А.; Mazulin, О. V.; Mazulin, G. V. (My University, 2016)
В ході дослідження встановили присутність та кількісний вміст флавоноїдів. За допомогою спектрофотометричного аналізу визначили кількісний вміст суми флавоноїдів у траві гірчаку почечуйного (%): червень (від 5,00±0,40 до 4,60±0,36), липень (від 5,00±0,38 до 5,44±0,41), серпень (від 4,15±0,33 до 4,65±0,37), вересень (від 3,52±0,28 до 4,00±0,31), жовтень (від 2,11±0,16 до 2,41±0,19).The study found the presence and quantitative content of flavonoids. By using spectrophotometric analysis identify quantitative content of total flavonoids in herbs of Polygonum persicaria L. in (%): June (from 4,60±0,36 to 5,00±0,40), July (from 5,00±0,38 to 5,44±0,41), August (from 4,15±0,33 to 4,65±0,37), September (from 3,52±0,28 to 4,00±0,31), October (from 2,11±0,16 to 2,41±0,19).
Количественное определение флавоноидов в надземной части горца почечуйного
Quantitative analysis of flavonoids in the aerial parts of Polygonum persicaria L.
Keywords: Polygonum persicaria L.; трава; флавоноїди; herbs; flavonoids; Polygonum persicaria L.