Філософія та педагогіка як медицина людської душі. Хрестоматія та науково-аналітичні коментарі - Жадько, Віталій Андрійович (Вид-во ПП «Новий Світ-2000», 2020)
Пропоноване монографічне дослідження побудоване за принципом авторських коментарів, поданих до оригінальних філософсько- педагогічних текстів найвідоміших мислителів і пам’яток загальнолюдської мудрості. Зміст коментарів постійно співвідноситься з виховною та дидактично-пізнавальною функцією філософії й педагогіки в їх історичному та сучасному значенні. Робота адресована вчителям загальноосвітніх шкіл, професорсько-викладацькому складу і студентству закладів вищої освіти. Як і батькам, адже навчально-освітня як водночас виховна робота починається із родини. Долучення до здобутків духовної спадщини завжди справляє позитивний гуманістичний вплив на свідомість будь-якої людини, особливо в час, коли вона, на відміну від епохи Просвітництва, визначається як «розумний безумець».