Гетероциклізації на основі 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-іл)феніламінів. Повідомлення 2 - Коваленко, Сергій Іванович; Волошина, В. О.; Литвиненко, М. О.; Берест, Галина Григорівна; Зубатюк, Р. І.; Kovalenko, S. I.; Voloshina, V. O.; Litvinenko, M. O.; Berest, G. G.; Zubatyuk, R. I.; Коваленко, С. И.; Волошина, В. А.; et al. (My University, 2010)
2-(5-R-[1,2,4]Триазол-3-іл)феніламіни у реакції з N,N-карбонілдіімідазолом утворюють 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназолін-5-они. Досліджена реакція алкілування 2-R-6H-[1,2,4] триазоло[1,5-с]хіназолін-5-онів. Будову синтезованих сполук підтверджено рентгенострук-турним та спектральними методами аналізу. 2-(5-R-[1,2,4]Triazolo-3-yl)phenylamines in the reaction with N,N-carbonyldiimidazole form 2-R-6H-[1,2,4]triazolo[1,5-c]quinazolin-5-ones.Alkylation of 2-R-6H-[1,2,4]triazolo[1,5-c]qui-nazolin-5-ones has been investigated. The structures of the compounds synthesized have been confirmed by the X-ray and spectral data. 2-(5-Я-[1,2,41Триазол-3-ил)фениламины в реакции с N,N-карбонилдиимидазолом образуют 2-Р-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хиназолин-5-оны. Исследована реакция алкилирования 2-Р-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хиназолин-5-онов. Строение синтезированных веществ подтверждено рентгеноструктурным и спектральными методами анализа.
Heterocyclization based on 2-(5-R-[1,2,4]triazolo-3-yl)phenylamines. Message 2
Гетероциклизации на основе 2-(5-R-[1,2,4]триазол-3-ил)фениламинов. Сообщение 2
Keywords: гетероциклізація; 2-(5-R-[1,2,4]триазад-3-іл)фенідаміни; 2-R-6Н-[1,2,4]триазоло[1,5-с]хіназолін-5-они