Фармакологія. Змістовий модуль 3. Лікарські засоби, що регулюють функції ЦНС : метод. посіб. для викладачів фарм. ф-ту - Тржецинський, Сергій Дмитрович; Гречана, Олена Володимирівна; Носуленко, Інна Степанівна; Кініченко, Анна Олександрівна; Цикало, Тетяна Олександрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Сучасний темп життя диктує нам зміни ролі провізора в системі охорони здоров’я. Зараз на спеціаліста в галузі «Фармація» покладається обов'язок не тільки по забезпеченню ліками та сприянню їх раціонального використання, а й надання хворому повної інформації про ліки, лікарські форми та особливості їх застосування, вплив різноманітних факторів на фармакодинамічні ефекти, взаємодію з іншими препаратами та можливий несприятливий вплив на організм людини. Для здійснення цих задач провізор має володіти сучасною інформацією та достатнім обсягом знань, які б уніфікувалися із знаннями інших спеціалістів та колег. Окрім зазначеного, уніфікація викладання дисциплін та навчальних планів дозволяє підвищити мобільність викладачів та здобувачів освіти і можливості працевлаштування студентів, а також полегшити професійне визнання.