Педагогічні технології викладання дисциплін гуманітарного циклу за змішаною формою навчання - Турган, Ольга Дмитрівна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Інтенсивний розвиток інноваційних технологій, поширення такого засобу масової комунікації, як Інтернет, неочікувані виклики часу, як-то світова пандемія 2020–2021 рр., забезпечили переформатування освітнього простору та зумовили необхідність використання у роботі всіх навчальних закладів нових форм навчання. Так, у Запорізькому державному медичному університеті змішана форма навчання з повною візуалізацією в синхронному онлайн-режимі на основі MS Teams почала використовуватись завдяки існуванню платформи edX, запровадженню онлайн-курсів – як елективних, так і для самостійної роботи студентів, а з початком пандемії логічним продовженням стало використання хмарного сервісу Microsoft Teams, що дало змогу реалізувати концепцію інтерактивної взаємодії здобувачів вищої освіти з представниками професорсько-викладацького складу та моніторингу навчальної активності.
Keywords: змішана форма навчання; інноваційні технології; хмарний сервіс Microsoft Teams; нлайн-технології; педагогічні технології