Гігієна та основи екології : навч. посібник для студентів 2 курсу мед. ф-ту за спец. «Фізична терапія, ерготерапія» до практ. занять змістовного модулю №1 - Севальнєв, Анатолій Іванович; Гребняк, Микола Петрович; Кірсанова, Олена Валентинівна; Федорченко, Руслана Анатоліївна; Куцак, Алла Валеріївна; Шаравара, Лариса Павлівна; Сушко, Юрій Дмитрович; Торгун, Вячеслав Петрович; Соколовська, Ірина Анатоліївна; Волкова, Юлія Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Згідно з Робочою програмою для спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія» навчальна дисципліна «Гігієна та основи екології» структурована на 1 модуль, який в свою чергу поділяється на 4 змістовні модулі. На практичних заняттях 1 змістового модуля студенти повинні засвоїти основні навички проведення запобіжного та поточного санітарного нагляду. Оволодіти найбільш поширеними методиками гігієнічних досліджень визначення інтенсивності і профілактичної дози ультрафіолетової радіації, гігієнічної оцінки температури, вологості, атмосферного тиску, напрямку і швидкості руху повітря та радіаційної температури приміщень, визначення концентрації СО2 та окиснюваності повітря, пилових, хімічних та бактеріологічних забруднень, визначення та гігієнічної оцінки природного і штучного освітлення приміщень різного функціонального призначення.