Вакцинація дитячого населення України: сучасні підходи, календар щеплень, несприятливі наcлідки та можливість їх корекції - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Рябоконь, Юрій Юрійович (Запорізький державний медичний університет, 2014)
Проблемі вакцинопрофілактики дитячого населення, яка стала особливо актуальною в період масової антивакцинальної компанії, що розгорнута у СМІ, приділена особлива увага при підготовці лікарів-інтернів. Так з 2013 року в Типову навчальну програму підготовки лікарів-інтернів внесений окремий цикл. З 2014-2015 н.р. і в робочі програми відповідних категорій лікарів-інтернів внесені зміни з відокремленням окремого циклу з питань імунопрофілактики. Навчальний посібник, який підготовлений фахівцями з дитячих інфекцій і розкриває питання, що увійшли в програму циклу.
Keywords: вакцинопрофілактика; діти