Особливості формування інформаційно-комунікаційної компетентності провізора-інтерна в системі вищої фармацевтичної освіти - Іванькова, Наталя Анатоліївна; Иванькова, Н. А. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Розвиток i впровадження інформаційних технологій у фармації є суттєвою складовою процесу інформатизації державної галузі охорони здоров’я. Основним змістом державної політики інформатизації охорони здоров’я України є необхідні заходи, стратегія i тактика, спрямовані на прискорення входження нашої країни в інформаційний пpocтip міжнародного співробітництва з метою підняття на сучасний рівень систем практичної медицини i фармації, фармацевтичної i медичної освіти, науки. Деякі автори прогнозують розвиток майбутнього аптечних систем у наступних напрямках: зміщення центру діяльності фармацевтів з контролю за відпуском медичних товарів на контроль за індивідуальним застосуванням ліків; застосування комп’ютерів для автоматичної розфасовки пігулок і капсул та доставка їх пацієнту; застосування в аптеках штрих-кодів для відпуску ліків за допомогою автоматів, керованих комп'ютером; негайний зворотній зв’язок з лікарем завдяки автоматизації документообігу у медичній галузі; реалізація систем "в місці лікування", використовуючи приліжкові термінали для збору інформації, що дозволить підвищити медичну складову баз даних і реалізувати досить складні методи індивідуального контролю лікарської терапії.
Keywords: вища фармацевтична освіта; провізор-інтерн; інформаційно- комунікаційна компетентність; тези